Când parierea are
efect negativ.

Unde este problema?

Sunt multiple moduri în care poți dezvolta un comportament anormal prin jocuri de noroc. Jocurile de noroc afectează individual considerând foarte multe aspecte sociale și stări psihice preexistente.

Biologic

Din punct de vedere biologic, este înțelept să-ți controlezi banii, să pariezi numai cât îți permiți.

Psihologic

Psihologic suntem predispuși să repetăm anumite activități, în pofida faptului că excesul repetițiilor ne-ar putea afecta negativ. Evită să repeți anumite activități ca refugiu de la situațiile stresante, din plictiseală sau ca mecanism de autoapărare în situațiile de criză.

Social-culturală

Comportamentele ce duc la dependență au inclusiv o componentă social-culturală. Rămâi prietenul de încredere al grupului care știe când amicul său exagerează și chiar se autosabotează, nu încuraja comportamentul nesăbuit în pariere!

Evită cercul vicios

Dependența de jocuri de noroc este precum orice altă dependență. Este foarte important să-ți imaginezi și să te străduiești să înțelegi natura ei.

Orice jucător este într-o competiție cu casa de pariuri, sunt zile bune și zile mai puțin bune de ambele părți. Dar jucătorii care încearcă din răsputeri să învingă casa de pariuri de fiecare dată sunt cei mai predispuși să acumuleze frustrări, dezamăgiri și pierderi financiare semnificative, chiar iremediabile.

Dependența la jocuri de noroc:

  • Impulsul emoțional (pariul câștigat în mod nesperat).
  • Adrenalina (sentimentul de invincibilitate).
  • Ritualul (activitatea repetată de mai multe ori decât era necesar).
  • Dependența.
  • Vinovăția (repercusiunile repetării activității manifestate în viața ta de zi cu zi).
circle Jocul patologic
de noroc
Trezește
emoții
Adrenalină Vină Ritual Dependență

Semnele dependenței

Dependența poate fi cauzată inclusiv de stresul preexistent și perioada dificilă la locul de muncă sau în relații din viața unui jucător.

Fără susținere corectă pentru abordarea dependenței de jocuri de noroc una sau mai multe din următoarele poate fi afectată:

Sănătatea mentală sau emoțională:

Anxietatea, depresia, minciunile, abuzul de alte substanțe.

Sănătatea fizică:

Simptome ale lipsei de alimentație sănătoasă, lipsa somnului, dureri de cap.

Financiar:

Pierderea locului de muncă, a venitului sau averii, lipsa de voință de a achita facturile esențiale sau majorarea datoriilor. În cele mai severe cazuri, falimentul total.

Social:

Lipsa de încredere în societate, mai ales în casele de pariuri, relații sociale dificile, separare, divorț, pierderea prietenilor apropiați.